המחזור שלי

חשק למתוק

מערכת קוטקס
01 Jan, 2020
2 דקה
נערה מחזיקה פתק שכתוב עליו PMS

כולנו מכירות את החשק הזה למתוק, הוא יכול להגיע אחרי ארוחה או סתם בשעות מסוימות ומסתבר שחשק למתוק מגיע גם לפני המחזור החודשי או בימי המחזור, ויש לו, איך לא, קשר להורמונים. רגע לפני שאת פורסת עוגה או מיישרת חפיסת שוקולד, כדאי להבין מה עובר על הגוף שלך ומאיפה החשק הזה צץ.

אכילה וחיפוש "משהו מתוק" או רעב הם חלק מהתופעות הנפוצות של ה- PMS - Premenstrual Syndrome . מדובר על שילוב של סימפטומים פיזיים, נפשיים והתנהגותיים, שנשים ונערות חשות לפני קבלת המחזור. אצל חלק מהנשים מדובר בצבירת נוזלים או כאבי מחזור שהם למעשה כאבי גב ובטן, מצבי רוח שונים כמו עצבות או עצבנות ועוד, ואצל חלק מדובר ברעב לא מוסבר ורצון לאכול מתוק.

 

למה יש חשק למתוק בזמן המחזור?

למה זה קורה? בעבר חשבו שמדובר בתופעה רגשית אבל ככל הנראה, נשים מסוימות רגישות יותר, לשינויים ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון בגופן. השינויים האלה משפיעים גם על הסרוטונין והדופמין, האחראים גם על מצב הרוח וגם על תחושת השובע. מעט מדי סרוטונין לדוגמה, גורם לנו לאכול פחמימות כדי לפצות על החוסר בו. למעשה יש סיבה טובה לתחושות האלה ואולי יעודד אותך לדעת שאת לא לבד וגם אם המחזור שלך פחות סדיר, תוכלי לנחש ככה מתי הוא מתקרב ולהצטייד בתיק בתחבושות או טמפונים.

מה עושים כשיש חשק למתוק?

עכשיו, אחרי שהבנו שמדובר בתופעה מוכרת, עדיין הקרייבינג למתוק לא עובר. איך מצליחים להתמודד עם הרעב והרצון לנשנש מתוקים ועדיין לעבור את הימים האלה בחודש? החדשות הרעות הן שכנראה קשה להילחם בחשק ולמעשה לא כדאי, אבל החדשות הטובות הן שניתן לשנות את ההרגלים ולהתמודד עם הרעב בלי לאכול חפיסת שוקולד שלמה, אלא עם דברים בריאים יותר, בשינויים קלים באורח החיים.

סוכרים ומתוקים: מסתבר שסוכרים ואכילת מתוקים מלאי סוכר, רק גורמים לנו לרצות לאכול עוד ועוד סוכרים. במילים אחרות שוקולד גורם לרצות לאכול עוד שוקולד והחשק למתוק רק מתגבר. פחמימות מורכבות לעומת זאת, ירגיעו את הרעב ויעזרו לך להרגיש שובע. בקיצור זה הזמן לוותר על לחם לבן ונוטלה ולהחליף אותם בפחמימות מורכבות כוללות רב - סוכרים כמו לחם שיפון או לחם כוסמין וכריך טעים, גרנולה, אורז מלא או צלחת פסטה מחיטה מלאה עם רוטב טעים.

פירות יבשים: אמרנו לא סוכרים אבל לא דיברנו על סוכרים בפירות כלומר על פירות ופירות יבשים. פירות וכמובן פירות יבשים, יכולים לעזור בכל מה שקשור בהרגעת הצורך במתוק. הם מתוקים אבל הסוכר בהם מתפרק באופן שונה בגוף.

שתייה: נכון שכמעט על כל דבר, אומרים לשתות מים, אבל מסתבר ששתייה של מים, תה צמחים חמים או חלב עוזרים להתמודד עם תחושת חשק למתוק. באופן כללי כדאי להרבות בשתייה ולשתות לפחות 10-12 כוסות מים ביום.

פעילות גופנית אירובית: גם כאן התשובה הכי טובה כל תופעה פיזית או רגשית - לצאת לצעוד. אם את יכולה לכי, רוצי או שלבי כל פעילות גופנית שאת אוהבת. פעילות גופנית מגבירה את יצור האנדרופינים, שתמיד עושים לנו טוב בגוף.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי. אנחנו ממליצים לך להתייעץ תמיד עם רופא/ה כשאת לא בטוחה או לפני החלטות של אמצעי מניעה או שינויים במחזור החודשי, כאבים או שינויים.

מידע זה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי או רפואי, יש להשתמש במידע באתר כמדריך בלבד.