נערה מחזיקה לוח שנה

מחזור לא סדיר

נכתב על ידי מערכת קוטקס מערכת קוטקס
תאריך כתיבה: 01/01/2020
תאריך עדכון: 01/01/2020

מחזור אורך 28 ימים, זה מה שתמיד אמרו לך! מסתבר שמדובר בנתון סטטיסטי בלבד ולנשים שונות אורך המחזור שונה, בדיוק כמו הגובה, המשקל ועוד נתונים. עם ההבנה הזאת, שגם מחזור קצר יותר או ארוך יכול להיחשב בסדר, נצא לדרך.
מהו מחזור לא סדיר?
אנחנו בטוחים שאת מכירה את מהלכו של המחזור החודשי - הזקיקים הנוצרים בשחלות, מאחד הזקיקים נוצרת ביצית וכאשר הביצית לא מופרית היא יוצאת עם רירית הרחם במה שאנחנו מכנים וסת. המחזוריות הזאת מתרחשת במרווחי זמן קבועים - לדוגמה מהביוץ ועד לווסת אפשר לספור 14 ימים בדיוק.מחזור בלתי סדיר הוא מחזור שבו מתרחשים שלבי המחזור בצורה בלתי סדירה, הביוץ יכול להתרחש פעם לאחר 14 ימים ופעם לאחר 30 ימים ואז הווסת – הדימום, מגיע בימים לא צפויים מראש. זה מעצבן, כי קשה לתכנן ולעיתים גם מלחיץ, אבל כשיודעים מה הגורמים לכך אפשר להתמודד ובעיקר להירגע.

מה הגורמים למחזור לא סדיר?
מחזור לא סדיר ואיחור במחזור יכולים להגרם מסיבות שונות, חלקן רפואיות (לא להיבהל, סיבה רפואית לא אומרת שיש סיבה לדאגה), אבל חלקן קשורות לאיזון בחיים ובגורמים חיצוניים. 
גיל: מסתבר שרוב הנערות חוות מחזור לא סדיר בשנתיים עד שלוש הראשונות מגיל קבלת המחזור, וזה נכון גם לנשים מעל גיל 45. נסי לכתוב את תאריכי הווסת, לבדוק כמה זמן עבר מפעם לפעם ולהמתין בסבלנות.
לחץ הוא גורם למחזור לא סדיר. לחץ יכול להגרם מתקופת מבחנים או גיוס לצבא ואפילו ממריבה עם חבר או חברה. הגוף שלנו מושפע מדברים רבים ומגיב להם.
שינויים בתזונה: דיאטה קיצונית או ירידה במשקל יכולים לגרום לווסת לא להופיע או לשינויים במועדי הווסת שלך. רגע לפני שאת נלחצת כדאי להבין אם עשית שינוי תזונתי רציני ואם כן כדאי להתייעץ עם תזונאי/ת כדי להבין האם לגוף חסרים חומרים או או מושפע מהדיאטה.
שינוי באורח חיים: לעיתים שינויים באורח חיים יכולים לגרום ללחץ, שישפיע על קבלת הווסת. לעיתים גם שינוי חיובי כמו פעילות גופנית מאומצת או אינטנסיבית, גורם לאיחור או למחזור לא סדיר.
אמצעי מניעה: לא רק שימוש לא נכון באמצעי מניעה יכול ליצור דימומים, גם גלולות או כל אמצעי הורמונלי אחר, יכול לגרום להכתמות בין מועדי המחזור. יש נשים שתחילת השימוש בגלולות למניעת הריון מאופיין אצלן בדימומים קלים.
בעיות רפואיות: לעיתים מחזר לא סדיר נובע משחלות פוליציסטיות, בעיה בתפקוד בלוטת התריס או אנדומטריוזיס. לכל אלה יש סימנים נוספים. אם המחזור לא סדיר ומלווה בכאבים ואת דואגת כדאי להתייעץ עם רופא/ה ולשלול כל דבר שמטריד אותך.
איך יודעים שהמחזור לא סדיר:
רגע לפני שאת נלחצת ומתלבטת מה כדאי לעשות אנחנו ממליצים לרשום את ימי המחזור שלך בכל חודש ביומן ולהקפיד לסמן את היום בו התחילה הווסת. אם יש לך הכתמות מדי פעם סמני אותן גם. ככה תוכלי לראות מהו המרווח בין הווסת ולהבין האם המחזור באמת לא סדיר או שפשוט הוא כולל מחזוריות של 35 ימים ולא 28 ימים.
מה כדאי לעשות כשהמחזור לא סדיר?
כאמור אין טעם להילחץ, אבל כדי לא להיות מופתעת, כדאי לדאוג שבתיק שלך תמיד ימצאו תחבושת, או טמפון, ואם את מאלה שאוהבות להחליף תיקים, שימי כמה בכל תיק. אפשר להשתמש במגני תחתון במהלך החודש או בימים שאת חושבת שתקבלי, כדי להימנע מהפתעות.

 

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי. אנחנו ממליצים לך להתייעץ תמיד עם רופא/ה כשאת לא בטוחה או לפני החלטות של אמצעי מניעה או שינויים במחזור החודשי 

 

EmptyView

מוצרי קוטקס במיוחד בשבילך

Ultra Thin Pads

תחבושות

הדור הבא של תחבושות עם התאמה מושלמת למבנה גופך

Tampons

טמפונים

טמפונים קוטקס עם מוליך פלסטיק לזרימה קלה נוחות מקסימלית, הגנה ללא פשרות ידית אחיזה מונעת החלקה מעטפת משי להחדרה נוחה במיוחד

מגן תחתון

מגיני תחתון

קוטקס מגיני תחתון דקים ונושמים עד 100% נוחות ורעננות יומיומית

Liners

תחתונים לאחר לידה

תחתונים סופגים לנשים לאחר לידה. ייחודי לנשים לאחר לידה תחתונים חד פעמיים מבד דמוי כותנה, בעלי פד מובנה הסופג פי *3 מתחבושת רגילה לתחושת נוחות וספיגה מקסימלית
(* ביחס לתחבושת קוטקס נורמל ).

Night Pants

סדרת Young

סדרת young לנערה המתבגרת

*כל השדות בכוכבית הן שדות חובה

יש למלא את השם הפרטי
יש למלא את תאריך הלידה מצטערים אך ההרשמה לדיוור הינה מגיל 16 ומעלה
שדה חובה שדה חובה